DG-360 on TTM.nl

Reading Time: 2 minuten

DG360° monitors dangerous goods via Blockchain

ITLogistiek – Arjan Velthoven – 12 december 2017

The following article was written in Dutch. If you would like a translated version please contact us via our contact form or by sending an email to info@dg-360.nl .

Tijdens ILT meets Business, een event van Safety Changer in samenwerking met ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport), heeft UC Group een pitch gehouden over hun nieuwe ‘DG360° platform’. Een op Blockchain draaiend systeem voor inzicht in en controle van gevaarlijke goederen regelgeving.

Christian Ackermans, managing partner bij UC Group, is met co-creatie partner Safety Changer de bedenker van het DG360° platform. Hij noemt het platform de oplossing voor onduidelijkheid en gebrek aan toezicht op regelgeving rondom veiligheid van opslag en vervoer van gevaarlijke goederen.

“Regelmatig horen we dat de informatie rondom gevaarlijke goederen binnen bedrijven gefragmenteerd is”, aldus Ackermans. “Daarnaast hebben bedrijven te maken met verschillende vormen van bevoegd gezag wat het onduidelijk en ingewikkeld maakt je zaakjes rondom veiligheid op orde te krijgen. Er is duidelijk behoefte aan overzicht in wet en regelgeving omtrent gevaarlijke goederen.”

DG360° is gekoppeld aan Blockchain. “Zekerheid is in veiligheidsland enorm belangrijk. De markt zit niet te wachten op een ondoorzichtig en onbetrouwbaar systeem.” Ackermans geeft aan dat door gebruik te maken van Blockchain het vertrouwen ontstaat bij partijen om met elkaar samen te werken. Op deze manier is horizontaal toezicht mogelijk.

Naar verwachting is het platform in het eerste kwartaal 2018 in gebruik, op dit moment wordt er getest met een prototype.

Leave a Reply

Your email address will not be published.